Rabu, 27 Jun 2012

Drama BI 2012 SMKMS menang lagi !!



Assalamualaikum
* hello millow*


25 Jun 2012


Waaa, lamo benor tak updated entry kan? Hukhukhuk, bukan apa, serius Sydi busy sekarang nie. Dengan kerja sekolah la, kerja rumah la dan banyak habiskan masa kat sekolah. Tapi sekarang nie Sydi nak cerita pasal drama BI yang Sydi join. Weh-wehh, dua orang jer kot budak petang yang terpilih dan yang lain semua budak pagi. Drama nie terdiri daripada 14 orang termasuklah crew dan perlakon. Latihan sebulan dohh. Yang berlakon lagi la penat, hari Sabtu and Ahad pon kena mai berlatih. Tahun lepas Sydi join jugak, ala entry yang nie link, tahun nie pon masih terpilih. Bukan senang nak terpilih, rezeki-rezeki. Hehe.


Kami buat rehearsal pada hari Jumaat 22/06/12 dan bertanding hari Sabtu 23/06/12. Memang muka cuak gila walaupon Sydi nie tak penting sangat. huhu, tapi yang penting best dan yang terpenting kami The Winner. Hakhakhak, memang sekolah lain tak dapat nak lawan kehebatan sekolah kami. Waa, berita yang Sydi baru dapat ialah, sekolah SMK Mudzaffar Shah ialah pemenang selama 10tahun berturut-turut. Terkezut jugak Sydi dengar. Sekolah Sydi pemenang kekal selama 10tahun wehh dan tahun nie sekolah Sydi menang tiga award iaitu watak lelaki terbaik, wanita terbaik and director terbaik. Memang sapu bersih larghh. Hahahahha.




This sesi makup. Memandangkan kami drama terakhir so makup kena last-last jugak la sebab takut nanti berpeluh makeup cair. Serius cuaca panas gilerrrr. !




Gambar nie diambil masa sebelum nak ke stage. Dan lagi pozing yerk. hakhakhak. 




Main character sebenarnya ada dua. Sebab tajuk drama nie mengisahkan dua orang.  Queen Evilla and The Hunchback. Yang baju hijau tuh kira hunchback la. Bongkok badan dia.



Nie lagi satu main character. Dia nie kira jahat la. Belagak nak jadi Queen. Huahuahua. Sian hajat tak kesapaian. Gambar nie masa baru turun stage. Menang jugak sebagai watak wanita terbaik. Dah selesai.



This is Chinese girl. So pretty and kind. Hoho, dah la tak sombong. Comel kan.





Selesai drama. Tak sabar nak tunggu keputusan. Hehe. Dari hujung, muka manis,garang, sedess. Haha.



Yeaaaaaa, balik dengan muka gembira not sad. huhu, bersama pelatih drama. Sir Zarida Aziz. Guru disiplin and guru bahasa Inggeris class Sydi. 



Modo or hunchback. Muka bangga+sedih sebab menang watak lelaki terbaik and director terbaik. Cayalarghhh.






Semua perlakon and crew yang terlibat. Muka gembira and bangga sebab menang. Hehe. Itu jerkk. Bye-bye.



p/s : Harap menang peringkat Negeri pulak. Doa-doakan largh yeak. 








♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

3 budax ch0mel k0men ♥:

siti naqiah berkata...

bestnye aktiviti kt skola..rendu zaman iteww, huhu ~

Eca Dwinky Asha berkata...

wahhh.teringat masa eca join drama dlu..eca jadi mak si badang..hahahaha....sampai peringkat negeri jugalah..tpi kat ngeri xde rezeki..apa tak,lawannya semua sekolah yg da biasa join :D

Ayuni berkata...

tahniah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...