Sabtu, 28 Julai 2012

Hahahahaha, lawak siot !



Assalamualaikum
* hello guyz *


27 Julai 2012


Whulawehhh, serius lama Sydi tak updated blog. Sebab apa erkk ?!!!! Sebenarnya sekarang nie bulan Ramadhan kan ?!! Kalau bulan Ramadhan orang buat ape erkk ?!! Haha, mesti larghh puasa, solat Terawih. Bukan tuhh aje, ayah Sydi nie ade company catering, so Sydi pon ikut-ikut la jugak Sabtu and Ahad, kan cuti. Jamuan berbuka puasa. Memang setiap hari kot. Rezeki. Sampai Sydi pon tak dapat berbuka ngan family Sydi. Akak-akak Sydi yang sekolah jerkk ada kat rumah. Sydi saje cari duit poket sendiri. Hehe

Bukan tuhh jekk, minggu nie Sydi ade ujian or peperiksaan selaras 2. Seminggu   dan dalam masa tuhh la Sydi nak prepare baca, ulangkaji dan segala-galanyanya. Sekarang dah habis, dan harap-harapnya markah okeh la yerkk. Oryte, yang tuhh jerkk Sydi nak cerita kenapa Sydi lama tak updated blog. Wehh-wehh, pesal Sydi pi cerita pasal lain nihh, haha. Balik ke pangkal jalan, sebenanya Sydi nak cerita dua cerita lawak. Lawak la jugak kan. Hewheww. Dah pernah bace ke ?!!! Baca sekali lagi boleh ?!!! Hahahahah.







  1. Kalau pasal sembahyang  boleh balik awal !                                                   
Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari
nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia
kasi tapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestilah
pasal sembahyang ajer! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan
datang mintak balik awal..

Pekerja 1 : A'kum Boss, bulih saya pulang? Saya balik nak sembahyang
kat rumah boss, leh tak?
Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi,
lagi banyak pahalanya..!

Pekerja 2 : Saya bulih balik awai kut Boss?
Bosss : Hang apa pasai:
Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang zohor ker
tak? Ntah-ntah dia ponteng?
Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!

Pekerja 3: A'kum Boss!
Boss: Ha? pasal pulak ni?Nak balik awal gak ker?
Pekerja 3 : Errrrr!!Yer boss, boss baik!!he..heee!
Boss: Alasan apa lak ngko nie?
Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang mati..Ada orang kampung
saya ninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah...!Boleh kut boss yer
pulang awal?
Boss : Tak bolehhh!!!Itu fardzu kifayah jer!Orang kampung lain yang
ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!!Dah!Pergi buat
kerja..

Pekerja 4: A'kum Boss! Saya nak balik awal boleh tak ari nie?
Boss : Naper?
Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kater dia dah boleh sembahyang!
Boss: Yer ker? Ha! Kalu gitu awak baliklah...Kesian awak dah
seminggu nunggu!!!
Pekerja 4 : Ima Acih Boss!!!Heee..hee

  1. Seram kott !
Hampir setiap malam adik dia diganggu oleh roh abang dia dalam mimpi. Jadi dia berjumpa seorang bomoh di hujung kampung. Bomoh tu berkata bahawa roh abang dia tak tenteram, banyak sangat benda yang dia rindu atau barang kepunyaan dia masa hidup.

Jadi nak bagi roh abang dia aman, bomoh mencadangkan dia buat patung atau barang replika diperbuat dari kertas dan bakar di pusara abang dia. Jadi banyaklah replika harta dibuat..kereta, isteri, wang, rumah, jam tangan, PS3 dan akhirnya handset mahal yang baru dibeli olehnya sebelum mati. Selepas dibakar adiknya tidur pada belah malam tidak lagi diganggu oleh roh abang. Tiba-tiba handset adik dia berbunyi..dapat mesej dari abang dia yang sudah tiada..agak berdebar-debar dibuatnya..tertulis pesanan ringkas lalu dibaca



 










Adik, charger handsetnya mana ?





TAMAT

Haha, Sydi dah memang tertungging dah baca tuhh. Entah, semenjak dua menjak nihh Sydi suka cerita lawak la. Pergi sekolah kawan buat lawak. Cikgu wat lawak. Orang bulan Ramadhan buat ibadat, amal. Yang ko Sydi buat lawak. Puihhhhh. Oryte, that all. Terima kasih sudi baca. Korang gelak tak ?!! Kalau gelak tergolek-golek macam Sydi, komen larghh yerr. Haha. Kbye













♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

1 budax ch0mel k0men ♥:

eimah siti berkata...

hahaha...alasan nak balik tuu mmg lawak la....haish....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...