Khamis, 4 Oktober 2012

Kenapa malas nak updated blog !!




Assalamualaikum
* hello uolsss *




4 Oktober 2012



Oryte, entry kali nie Sydi nak sentuh sikit tentang kemalasan Sydi dan beberapa blogger  untuk updated entry. Semestinya yang paling malas titee larghh kan. Hehe, walaupun hanya satu entry dah terasa malas. -.-. Kenapa erkk ?!! Dulu kemain lagi semangat kau nak updated blog tapi sekarang hampehhh. Sampai niat sehari mesti sekurang-kurangnya satu entry. Nahh, sekarang setengah bulan satu entry. Ko hadoo !!! What the problem guyz ?!! Mesti ada sebab kan, mungkin busy ?!! kan kan kan...









Mungkin ade punca yang dapat kita selitkan kenapa Sydi dan blogger-blogger lain malas nak updated blog. Facebuku boleh pulak kan !!! Maaf Sydi sindir diri sendiri. Hoho, Mungkin sebabnya termasuk :


  
1. I tak tahu nak mengupdated apa !!! Ini antara masalah malas nak updated blog. Dah la tak derr idea nak updated apa. Nak taip pon rasa macam ada batu belah batu bertangkup ja  kat tangan. Like status friend kat FB boleh pulak kan ?!! Tak penat pulak. Sampai tuan punya facebook pon meluat. Sape la tuh.
    

2. I suka lupa apa yang nak dipostkan setiap kali I tekan new post !!! Nie pon jadi masalah. Lain kali jangan letak dah button for new post. 


3. Tajuk and cerita yang nak dipostkan maybe boring untuk follower I bace !!! Derrr, ade kerr follower U nak bace ?!! Ke terpaksa jerr follow !.


4. Hari hari I dok usha usha search kat En. Google nak cari idea. Tapi sejak 23jam 12minit yang lalu. Masih blurrr nak post apa !!


5. Yeahh !!! I know nak tulis apa, OMG !!! okayh fine, hampir sama dengan post orang lain pulakk dohh.


6. Hari nie I dan set nak tulis pasal percutian I with family di Langkawi time cuti lepas. Yeahhh, mesti mantop punyalah.. 

Oryte, gambar tak der pulak. Kang tak superbb entry I !!! Lagi pun I lupa apa I buat kat sana !!! -.-


7. And the last one, bila dah taip panjang panjanggg sampai penat menaip even lagi sikit nak habis, akhirnya post nie masuk jugak draft. And asyik kumpul punya kumpul akhirnya tercetusss larghh DRAFT ALBUM. Mulalah I rase nak DELETEEE sajaaaa semuanyaaaa sampai entry I pon tinggal satu dua tiga sajaaaa !!!



Tujuh perkara inilah yang sering kali dan berkali kaliiii terjadi kat diri saya. so, anda macamm mana ?!!! sama macam saya ?!! Atau bakal jadi macam saya ?!!

So harap-harap tabiat malas updated entry nie akan beransur pulih. Sebab dah jadi kanser and susah nak ubat. Agak-agak ada tak Giveaway blog TERmalas ?!! Kalau ada Sydi mau join, jangan lupa inform saya. Pasti saya join. Haha. Thankz sudi baca. Bye















♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

2 budax ch0mel k0men ♥:

Fendy berkata...

idea ada...tp xtahu nak start...

Ayuni berkata...

sye plak, bz yg terover-over...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...