Sabtu, 31 Mac 2012

Ohh Sekolah (pengawas)


hello eberybady
hari nie Cd sedih sangat. sebab apa?
sebab tadi Cd tak pergi sekolah, badan tak sihat macam nak demam ja.hurm
so melepas lah hari jumaat di sekolahku itu .hoho.yang tu pon nak sedih ke. cam gedik lak .
a'ahh. yang tu tak sedih sangat. ape yang lebih sedihnya ialah.
tadi Cd tpon kawan Cd sebab nak tanya ade keje sekolah ke tak. 
kene tanye la. dah la tak datang sekolah pastu keje skolah tak nak buat.
korang cam tu ka. x kan. korang baik ..(sambil lidah terjelen)
lepas tu jadi apa ?

lepas tu kawan Cd bagi tahu yang Cd kene buang dari jawatan P.K Pengawas .
sedih la. dah la susah nak dapatkan jawatan tu.
kene jage disiplin,tegas,sanggup hadapi risiko and banyak lagi kene buat.
Cd penah kene ugut dengan pelajar nak belasah Cd luar sekolah. takut tak ?
Cd tak takut. Cikgu disiplin kata kita pengawas jangan takut .kalau diorang kata cam tu kita jawab
" saya hanya menjalankan tugas "
"kalau ada masalah jom kita jumpa cikgu disiplin"
skema tapi ade maksud tersendiri .hehe

Cd rasa cikgu disiplin sekolah Cd paling garang dalam dunia kot.
haha. semua peraturan kene ikot kalau tak ikut and tak peratuhi kene la habuannya.
tahanan ka,rotan kat punggung ka,keje amal ka,rotan tang tangan ka n banyak lagi habuan ada.
kalau kena rasanya menangis kot. nak cita kesalahan dan denda yang kene buat. taon depan pon tak habis.
sekolah paling ketat peraturannya.salah jer . keluar la korang.

woww, nie lagi terok ! 
tapi kami tak buat macam nie.
kalau ade pelajar buat salah pon just tegur and 
kalau masih tak dengar bagi je kat cikgu disiplin. senang kan. nanti dapt la habuannya.
(◕‿◕)

so. pengawas nie kira untung la. nak masuk kene latihan 3 bulan. kalau ada buat kesalahan and tak tahan.
alamatnya kene buang la. bukan senang-senang nak terpilih.
kalau pengawas teruk, pelajar mesti akan ikot,ye tak. kite nie macam contoh la.
kalau pengawas wat salah ,dendanya dua kali ganda daripada pelajar biasa. 
huhu. tiada pilih kasih !


tapi Cd doa supaya cikgu tu masih baik hati .penat la jadi pengawas. 
nak urus diorang lagi. pastu time ade perjumpaan terpaksa tinggalkan pelajaran.
Cd nak jadi pengawas bukan untuk mengejar populariti tetapi nak belajar menjadi pemimpin diusia kecil.
perbezaan sekolah rendah n menengah memang ketara.
sekolah rendah sikit ja tugas pengawas.
sekarang sekolah menengah bebeza gila-gila. ingat !
" belajarlah diusia kecilmu sebelum usia tuamu mendatang "
ayat rekaan Cd. hahahaha

akhir kata :-
“Tatkala kita di bawah yakinlah kita pasti akan berada di atas,
 dan tatkala kita berada di atas yakinlah kita tak selamanya di situ.”
 – DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj – 

nota :- nie just diari Cd. tiada unsur bongkak or lain-lain ..hehe
**assalamualaikum**

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

6 budax ch0mel k0men ♥:

reenapple berkata...

entry kau ni buat aku teringat zaman sekolah menengah dulu.. bila dilantik jadi pengawas... ahahaha.

*boleh imagine aku ni seorang pengawas yang cool... bilamasa pegang biro disiplin.. =)

sydi berkata...

hahaha..best kan jadi pengawas ! tapi kene bnyk besabo kalau diejek..haha,.(lumrah pengaws):D

Gadis Gingsul berkata...

hhiihihih,,,sydi gilaa-gilaa hahahah
pengawas konon *bacalajuentry

sydi berkata...

amboi..hahahahA..bace ke x 2..ke men komen ja..hahahaha =))

cahaya ilmu berkata...

pengawas nice post

NurSyuhada ^^ berkata...

hikhik . syue pengawas =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...