Jumaat, 6 April 2012

Apa itu Mutiara Kata ?


hello eberybady..
dah mandi ? amboihh macam pantun pulak kan..hehe
rakan blogger yang saya kasihi sekalian. mutiara kata kenal tak? kenal tak?
ala kata-kata or ayat yang kalau dengar ..pehhhhhhhh.. best derrr.
mutiara kata ialah ayat yang mempunyai maksud yang tersendiri. yang tersirat ataupun tersurat.
( guru bahasa Melayu tak bertauliah jap )
 
lappy Cd boleh dikatakan penuh dengan ayat-ayat mutiara kata.
untuk panduan Cd dan peransang untuk berjaya ( amin )
kebanyakkan entry Cd. Cd akan selitkan mutira kata untuk pengetahuan kita yerkk..
ada mutiara kata yang lawak,perangsang dan banyak lagi. hehe
kebanyakkan mutiara kata disampaikan melalui gambar. kadang-kadang dengan ayat biasa pon ada.
meh Cd bagikan contoh.

antara mutiara kata dari Puan google not Encik google (bergambar) :-


--> yang pendek




--> yang panjang

--> yang panjang jugak

contoh mutiara kata dari Cd (tanpa gambar dan jenaka) :-

“Kalau hidung masih berhingus jangan fikir soal kahwin,
tapi kalau hidung asyik berhingus itu mungkin tanda menyesal sebab berkahwin .” 
– DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj –


okeh. kat atas tu antara koleksi mutiara kata yang Cd ada.
 semua Cd dowload dari Encik/Dato/Datin/Puan/Tuan google dan sewaktu dengannya.
haha. Cd tak tahu apa pangkat and status google.

disini Cd ada tampal sikit dengan air liur antara link-link mutiara kata yang boleh dicuba.

yang bergambar :-
klik sini tau 

yang tak bergambar :-
sini
sini jugak
sini too
sini ada motivasi mutiara kata 

sikit jer yang dapat Cd sharekan.
Nota dak manja :- maaf lambat sikit/banyak loading sebab banyak sangat gambar Cd gam dengan air liur.
(◕‿◕)


**assalamualaikum**

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

2 budax ch0mel k0men ♥:

~CAHAYA~ berkata...

hai cd ni bazir air liur je wt jd gam, bkn lekat sgt pn...:P

sydi berkata...

haha..x perr..air liur Cd banyak,.jimat sikit.x yah guna gam betol.but thankz ya CAHAYA ..sudi komen..:D hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...