Khamis, 19 April 2012

hari Keputeraan Sultan Perak ke-84



hello eberybadi
19-04-2012


Hari ini adalah hari "Keputeraan Sultan Perak yang ke-84" kalau tak silap la info kat google.
oleh yang demikian seluruh warga Perak akan cuti termasuklah Sydi. haha
yeaaaa. oleh itu Sydi pon online blog dari pagi sampai ke petang,( solat jagan lupa ) dan malam nie prepare untuk ke sekolah esok. semoga Tuanku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
( amin ) dan selamat memerintah Negeri Perak.

Sydi boleh lahh nak dikatakan selalu ke Kuala Kangsar untuk menyambut hari keputeraan Sultan.
tapi tahun ini tak pergi. sedih tak dapat jumpa abang-abang tentera yang kacak ( ayat tak leh blah ) haha
macam tahun lepas ada  pertunjukan bunga api, Pertandingan lampu punjut dan pertandingan bot berhias  sepanjang Sungai Perak. kalau tak salah la.
lepas itu waktu siang ada meriam. mase tu lah abang-abang kacak ada. haha
dekat dataran Kuala Kangsar, kalau tak salah.

okeh, yang itu ja Sydi nak cita mengenai "Hari Keputeraan Sultan Perak"
 Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullahu-Lah.


ini antara koleksi gambar-gambar Sultan :-














nota deq Sydi :-maaf lambat loading, gambar Sydi gam banyak sangat












♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

8 budax ch0mel k0men ♥:

Diyana Ridzuan berkata...

wah.hebat..tak terfikir pon nak buat entri pasal ni walaupun org perak.

sydi berkata...

@Diyana

haha.kita kene bangga jadi rakyat Perak. :D thankz sudi komen.

syahira nadia berkata...

orang perak rupenye..bwu tahu..haha...sebelum nih syasya x tahu pown syidi owg perak ke ape...
entry bagus..terbek..awesome!!!

Lydia Hassmira berkata...

http://lydia5988yupeace.blogspot.com/ follow me <3

sydi berkata...

@Syahira nadia

ouhh,tak tanya mane nak tahu. yup orang perok,orang utara,haha.thankz sudi komen

sydi berkata...

@Lydia Hassmira

okeh.thankz sudi datang sini

zizie berkata...

suka dia cuti ek... hahaha....

sydi berkata...

@zizie

haha..suka sangattt..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...