Isnin, 16 April 2012

ulasan nilam


hello-hello
hari nie Sydi ada masuk bacaan nilam sempena program nilam.
dia ada dua kategori, first Bahasa Melayu and Bahasa Inggeris. nak pilih mana erkk ?
haha. mula-mula Sydi nak pilih Bahasa Inggeris, tapi kawan Sydi nak .
so, kenalah berundur, and amek Bahasa Melayu.
dia ingat dah pro la tuh sampai nak amek Bahasa Inggeris. haha ( ayat perli )
tapi Sydi tak kisah pon.
 
maksud Nilam :-


  • Program NILAM (Nadi Ilamu Amalan Membaca) merupakan satu pendekatan untuk mengatasi masalah yang menghalang penyuburan tabiat membaca di kalangan warga sekolah. 
  • Matlamat utama Program NILAM adalah membina tabiat membaca yang berkekalan di kalangan pelajar. 
  • Tiga elemen Program NILAM 
  1. - Setiap pelajar merekodkan buku yang dibaca dalam Buku Rekod Membaca NILAM. 
  2. - Guru mengesahkan rekod bacaan pelajar. 
  3. - Pengiktirafan diberi kepada pelajar berdasarkan bilangan buku yang dibaca.

dapat apa masuk nie Sydi ?
haaaaa ! dapat RM2 hengget ja. okeh la tuhhh.. cuma baca sinopsis buku yang kita baca kat depan perhimpunan. bukan perhimpunan haram kehh. nanti tak pasal-pasal updated entry kat penjara. hahahahaha
nie perhimpunan sekolah. alah yang selalu ada hari isnin tu. ramai kot yang tengok. Sydi wat muka sposen ja.
haha .dapat la Sydi guna RM2 hengget tu untuk beli roti and air mineral dekat koperasi sekolah.
jimat la duit sikit. sikit jerr pon. tapi Alhamdulillah.


nie lah logo nilam
spider g tu.

kawan Sydi kata. Sydi baca macam berita Tv3 ?
haha. geli betul hati,limpa,jantung,usus Sydi nie. dengar komen from friend Sydi. ada aku kisah! (wohh kasar)
kita kena ambil pengalam mase kecik nie kan. dia datang sekali jaaa kehh. bukan berkali-kali. ingattt. haha
besar nanti tak lah kekok sangat. naik pentas pon tunduk sampai ke tanah. cacing pon hairan.
tapi besttt walaupon acara or pertandingan nie hanyalah di sekolah sahaja .

tapi ada jugak peringkat Negeri jikalau bilangan bacaan dan catatan banyak kat buku nilam.
nak kah kita rebut peluang ini (amboihh.. ayat over )
haha. okehlah, Sydi tahu korang lebih paham and pandai mengenai nilam nie.
so tak payah lah Sydi susah-susah ceritakan. hehe
kbai-bai









♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sydi ♥

2 budax ch0mel k0men ♥:

Si Jagung berkata...

wah tahniah..rm2 po ok pe...sapa nak bg free kan...hehe
and td da tgal kan msg kat fibox..sowi...baru balik, da event ckit tadi...nak tanya pa ek?? :-?...jagung memang tgal lappy on ja..donlod cite...uhuhuhu...

sydi berkata...

erkk..haha,.,okehh..tadi ade hal nak tnya skt..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...